Hvad skal man tro på?

Det er i sandhed underlige tider vi lever i, og jeg skal ærligt erkende, at det kan være svært at gennemskue den hele støjende dagsorden efter den anden. Medierne puster med historier, der lyder ganske forfærdelige, og man kan stå i de sværeste dilemmaer, for hvad skal man tro på, og kan man overhovedet tro på noget som helst medierne siger og skriver.

Jeg har efterhånden mine tvivl. Hvis man nøjes med informationer fra DR og TV2 og de store aviser, er der ikke så meget at være i tvivl om, nyhedsstrømmen og meniger er stort set det samme, men gør man sig den ulejlighed og læser andre kilder til oplysning, da indfinder forvirringen sig, for det kan jo ikke alt sammen være rigtigt.

Selvfølgelig er det nemmeste bare at lytte og læse de store medier, og slå sig tilfreds med det og følge strømmen, men jeg har en trang til at få historier belyst fra flere vinkler, og så opstår balladen, forskellige opfattelser kolliderer, jeg bliver forvirret og aner overhovedet ikke, om jeg skal tro på det ene eller det andet.

Jeg læste et sted, at hvis alle var enige om, at en påstand var sand, så var den sandsynligvis løgn.

Men som sagt så anser jeg det ganske svært at navigere i tidens mange underlige påstande og beskyldninger, for hvad skal man tro på, det kan jo ikke alt sammen være retvisende.

Del siden