Vi må tage begreberne alvorligt

Endnu en bølge har for tiden meldt sin ankomst – racismebølgen. Racismen får for tiden lige en ny opkog, og der er godt gang i den med demonstrationer mod både det ene og det andet.

Der bliver diskuteret side op og ned i aviserne, men jeg undrer mig vedvarende, hvordan kan man debattere et emne uden først at kende indholdets definition?

For mig giver det absolut ingen mening at diskutere racisme med forskellig forståelse af begrebet. I Den Danske Ordbog bliver en racist blandt andet defineret som: ”Menneskehader – kvindehader – mandehader – fremmedhader – nazist – jøde hader” og så videre.

Jeg må tilstå, at denne opfattelse af en racist, forekommer mig en kende for bred. En så vidtgående definition ender med at blive meningsløs og tomt, det kan jo være hvad som helst.

Jeg opfatter en racist, som `en der forskelsbehandler mennesker på grund af race. Vi udmærker os med flere karakteristiske træk på vores udseende, afhængig af hvor på kloden vi kommer fra, men jeg tror da ikke, der er danskere, der diskriminer på den baggrund.

Jeg opfatter min definition, som den oprindelige og rigtige, men der foregår for tiden en underlig udvanding af vores sprog og begreber, det er som om, der skal mere og mere til af sproglige udtryk, for at påpege en pointe, og jeg synes ikke, begrebernes egentlige betydning bliver respekteret i tilstrækkeligt omfang

Jeg opfatter bestemt ikke mig selv som racist, men jeg vil gerne vedgå mig selv som kulturist, idet jeg ikke mener alle kulturer er lige gode, men det har ikke noget med race og racisme at gøre.

Jeg synes, vi skal være varsom med sproget og ikke diskutere i øst og vest. Vi er nødt til at holde fast i begrebernes egentlige betydning ellers flyder det hele.

Del siden