Den snigende maxime

Jeg har funderet en del over alle disse nye bevægelser, der fyger rundt i denne tid. Mærkelige navne som idenditetspolitk, woke, cancel culture og så videre.

 Det kan være svært at holde sig opdateret om, hvad alle disse nye navne egentlig indeholder af betydning. Men som jeg forstår det, er de smarte nye bevægelser dog grundlæggende den samme gamle ideologi – marxisme/socialisme – der nu er kamufleret med nye benævnelser.

Egentlig kan man jo ikke fortænke nogen i at udlægge et røgslør, idet de gamle navne er blevet lidt slidte og forrådnet med alle disse forfærdelige forbrydelser begået i det gode, gamle marxistiske/ socialistiske navn.

Man kan vel sige det samme om nazismens hærgen, det lyder heller ikke så godt, og forfærdelige uhyrligheder blev begået i nazismens navn.

Jeg har så undret mig over, at der tilsyneladende ikke er sket den samme ideologiske renseproces af de gamle marxister, som der skete med de gamle nazister. Afnazificering stod jo på i mange år efter krigen, men afmaxificering har mig bekendt ikke tilsvarende fundet sted.

Det er da mærkeligt.

Kunne nogen forestille sig en nazistisk politiker spankulere rundt i vores parlament; det tror jeg, er en ganske umulig tanke og ville skabe en masse ballade, men de forhenværende marxister/kommunister svømmer ganske fint rundt som politikere i det danske folketing, selvfølgelig med nyt navn, men helt uden problemer.

Er det ikke mærkeligt?

Og nu kommer så marxisterne med nye bevægelser, dog finpudset med nye navne, og det ser ud til, at mange igen hopper på den limpind. De gode mennesker må da vide, at det er den gamle ideologi om igen, godt nok med nye navne, der glider nemmere ned, men alligevel.

Egentlig har det vel altid været sådan. Mange af de gode kaster sig ind i den ene skøre idé efter den anden; historien fortæller ellers gerne og tydeligt om de forfærdeligste ugerninger mange af ideerne har ført til. Ja, jeg synes ligefrem, det ser ud til at være en naturlov, at de bevidst konstruerede ideer altid fører til katastrofale gerninger.

Sådan kommer det nye snigende stille og roligt, uden at ret mange tænker over det. Det var først, da jeg begyndte at dykke ned i de nye navnebetydninger, at sammenhængen gik op for mig, og hvilke konsekvenser det kan få, hvis ikke det bliver stoppet inden disse forklædte gamle og nye marxister /kommunister får sig møvet ind i for mange gode, magtfulde stillinger. Enhver kan se, at de er godt i gang, specielt i de store medier, og diverse organisationer.

Del siden